ארכיון פוסטים מאת: זכות ישראל

הכנת היין בראשי פרקים חלק א

   בכדי לתת מושג כללי לגבי הכנת היין, אסקור בפניכם את התהליך כולו בראשי פרקים. כל המילים המודגשות כלינק יהפכו עם הזמן למאמר בנושא (בשאיפה למאמר בשבוע + מספר מושגים). במידה ודחוף לכם לקבל מידע על נושא שעדיין לא … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה תקציר הכנת היין עם התגים , , ,

הכנת היין בראשי פרקים חלק ב

  המשך מתהליך הכנת היין בראשי פרקים חלק א   התהליכים שכבר עברנו עליהם בחלק א הם:       תכנון והכנה, בחירת הענבים, מעיכה והפרדה, תסיסה כהלית וסחיטת הענבים.              תסיסה מלולקטית – בענב … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה תקציר הכנת היין עם התגים , , ,

זני ענביי יין

  יין ניתן לעשות כמעט מכל פרי, ירק או עשב – אך ענבים הם חומר הגלם הטוב ביותר לייצור יין מכיוון שכל המרכיבים החשובים כבר נמצאים בענב עצמו. כאשר יין אינו עשוי מענבים, היין נקרא יין שיכר. גם בענבים עצמם, … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה בחירת הענבים

סניטציה (ניקיון וחיטוי)

  היין עובר תהליכים רבים וחשוף למפגעים מיקרו-ביולוגיים והסיכויים להגיע לידי קלקול מתגברים אם לא מטפלים בנושא כראוי. אחד הדברים החשובים ביותר בתהליך הייצור הוא שמירה על סביבה סניטרית – מה שהופך את עבודת החיטוי לחלק מרכזי בכל תהליך הכנת … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה תכנון והכנה עם התגים , , , , ,

ציוד להכנת יין – חלק א

  במאמר זה נסקור בקצרה את הציוד העיקרי שישמש אותנו להכנת היין. למי שלא מכיר בכלל את הציוד או את התהליך אולי יהיה קשה להבין מדוע צריך ציוד כזה או אחר, אבל אני מבטיח שבהמשך הדרך (במאמרים הבאים) הכל יהיה מובן. … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה תכנון והכנה עם התגים , , , , , ,

ציוד להכנת יין – חלק ב

    מאמר זה הינו המשך למאמר "ציוד להכנת יין – חלק א" ובו נמשיך לסקור בקצרה את הציוד העיקרי להכנת היין בכל שלב ושלב:    

פורסם בקטגוריה תכנון והכנה עם התגים , , , , , ,

חישוב כמות הענבים

      כחלק מתהליך התכנון וההכנה, אנחנו צריכים לגבש את  היעד שלנו  מבחינת כמות היין שאנחנו רוצים לייצר, ובהתאם לזאת נדע מה כמות הענבים שנצטרך לרכוש. גיבוש יעד כמות היין לייצור, חשובה גם מבחינות רבות נוספות, כמו למשל כדי … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה תכנון והכנה עם התגים , , , , ,

עיצוב תווית

פורסם בקטגוריה תווית ומיתוג

תהליך הביקבוק

פורסם בקטגוריה ביקבוק

יין צעיר

פורסם בקטגוריה יישון