ארכיון פוסטים מאת: תומר איסרוביץ

חומצה בתירוש ויין חלק ב' – חומצה כוללת וחומציות (pH)

*חומצה כוללת  :(TA) חומצה ביין חשובה מאוד על שם שהיא חלק בלתי נפרד מתפיסת טעמו ומספקת איזון (בין האלכוהול והסוכר השיורי). חיבור סך כל כמות החומצות המצויות בנפח נקוב, מיוצג כגרם\ליטר או באחוזים ולרוב מיוצג כחומצה טרטרית על שם שהיא … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה תקציר הכנת היין

חומצה בתירוש ויין חלק א'

חומצה בתירוש ויין חלק א' – רקע כללי   בענבים מספר חומצות אורגניות כאשר שלושת העיקריות הינן חומצה טרטרית  (Tartaric), מאלית ((L- Malic וחומצה ציטרית (Citric). באקלים הישראלי החם ניתן לראות ריכוז נמוך יותר של חומצה כוללת ((Titratable Acidity לקראת זמן … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה תקציר הכנת היין עם התגים , , , , , , , , ,

מתכון – יין רימונים ממיץ

כפי שצייתי בהקדמה, בעבודה עם מיץ אנו עובדים עם מה שקיים במיץ – מבחינת צבע, חומציות ופנולים (עפיצות). עד שלא נטעם את המיץ לא נדע אם מה אנו עובדים ומהו הסגנון שלפיו כדי ללכת – סגנון סמוק\רוזה (אלכוהול נמוך של … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה מתכונים להכנת יין וליקרים עם התגים ,

מתכון – שיכר דובדבנים ("קירש")

ליקר אהוב מאוד בקרב יוצאי אירופה ורומנים בפרט.  למעשה זה טעות לכנות את המשקה קירש משום שקירש הינו משקה מזוקק מדובדבנים מותססים. הליקר הנ"ל מתבסס על טכניקה של השרייה בסוכר והוספת כהל כגון כהל לבן, ברנדי או וודקה ועושה שימוש … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה מתכונים להכנת יין וליקרים עם התגים , , , ,

מתכון – יין רימונים (הקדמה)

מסתבר שבארץ אוהבים מאוד יין רימונים – מתוק, יבש, חצי יבש, רוזה, אדום, מבעבע. ובכן…יין רימונים איננו מסובך להכנה אך בהתאם לחומר הגלם תדרש השקעת זמן משתנה.  יין מפרי  דורש פירוק הפרי או סחיטה של המיץ באמצעים שונים מבלי שהחלקים … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה תקציר הכנת היין עם התגים , , , ,

יין שני (שימוש בקליפות להפקת יין נוסף)

  מהו יין שני? לא מדובר על מינוח הSecond wine (מכונה לעיתים Second Growth) המוכר מעולם היין הצרפתי, (תווית משנית של יקבי בורדו מפורסמים לשיחרור יינות שלא עונים על קריטריון האיכות ליין הדגל של היקב) אלה בטכניקה נפוצה אצל מזקקים … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה תקציר הכנת היין עם התגים , ,

תרשים זרימה הכנת יין אדום יבש

לחץ כאן להורדת תרשים הזרימה אשר יקל עליכם ביום קבלת הענבים  

פורסם בקטגוריה תכנון והכנה, תקציר הכנת היין

חומצה בתירוש ויין חלק ג' – "תיקון חומצה" בהכנת יינות אדומים

חומצה בתירוש ויין חלק ג' –  "תיקון חומצה" בתירוש וביין אדום: הקדמה: לא אדון באסכולות השונות הנוגעות במידת "התערבות היינן", אך אציין שאני מאמין בשימוש מושכל בכל הכלים והתוספים הנגישים לנו (במסגרת החוק) כדי לעזור לענבים שברשותנו להפוך ליין טוב … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה תקציר הכנת היין עם התגים , , , ,

ניטור התסיסה האלכוהולית

  ניטור התסיסה האלכוהולית – חלק ב' ניטור רמות סוכר ניטור רמת הסוכר נעשה בעזרת ציוד מתקדם (בדיקה אנזימטית של ריכוז פרוקטוז וגלוקוז), בעזרת הידרומטר פשוט – (בדיקה של דחיסות\צפיפות הנוזל) או רפרקטומטר (מול טבלת פיצוי יצור אלכוהול במשך התסיסה). … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה תסיסה כהלית עם התגים , ,

"יינות טבעיים" (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?

למרות גידול בתנועת יצרני "יינות טבעיים" בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בהיותם מפיקים של יינות טבעיים – וין נטורל ('vin naturel'), האיחוד האירופאי כלל לא מכיר במושג. המוטו של אותם יצרנים הוא כלום לא מוסף, כלום לא נלקח.  בהתחשב … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה חדשות הכנת יין בעולם עם התגים ,