פרס (סחיטה)

הפרס הינו מתקן מכני המיועד למצות את הנוזלים המצויים בקליפות ולהגדיל את התפוקה.

היין הסחוט (Pressed wine) לעיתים עשיר יותר בטנינים. לכן, יש הבוחרים להפרידו מנוזל היין החופשי  (Free run), ליישן כל סוג בנפרד ולבצע ערבוב (בלנדינג) לפני שלב הביקבוק – במיוחד כאשר מבצעים מספר סחיטות.

ישנם סוגים שונים של מתקני סחיטה:  ידני, הידרולי (לחץ שמן או לחץ מים) ופנאומטי (עושה שימוש בפנימית גמישה).

הנפוץ ביותר בשימוש הביתי הוא Description: https://www.sausagemaker.com/ProductImages/31169.jpgפרס הסל (Basket press) שמבוסס על מנגנון ראצ’ט, ובגירסתו המתקדמת יותר מגיע גם בגירסה הידראולית.

 

 

 

 


מסחטה פופולרית נוספת בקרב הביתיים והיצרנים העובדים בנפחים גדולים יותר

Description: https://www.hjemmeproduktion.dk/images/nye%20produkter/3077-t.JPG(0.5 טון – מס’ טונות) הוא פרס הבלון, בו פנימית גמישה מגומי “מתנפחת” בלחץ מים (מתחבר לצנרת ביתית סטנדרטית) או אוויר (קומפרסור חשמלי מובנה במכשיר) אשר לוחצת את הקליפות כנגד צידי הסל.

היתרון המרכזי בפרס זה, הוא שטח לחיצה גדול יותר מאשר פרס סל מסורתי – ומאפשר סחיטה יעילה ועדינה יותר בשל היכולת לעבוד בלחץ נמוך.

כמו כן הלחץ הינו קבוע, דבר המסיר את הצורך מתפעול הפרס (הפעל ושכח).


מסחטות בעלות גוף וחלקים מנירוסטה מאפשרות להגיע לסניטציה ברמה גבוה יותר (ניתן לעשות שימוש בתכשירי חיטוי בסיסיים או חומציים חזקים) מאשר אלו העשויות עץ אך מחירן גבוה יותר.

 

המשך לחלק ב’ של המאמר

Check Also

סחיטה – Pressing חלק ב

  המשך למאמר סחיטה – Pressing חלק א   מתי לסחוט: נהוג לסחוט כאשר היין סיים…