חישוב הוספת גופרית דו חמצנית (So2) ביין ותירוש – פרקטיקה, נוסחאות ודוגמאות

פרקטיקה

הוספת גופרית בצורת אבקת מטה ביסולפיט ((Kmeta:

נפח (ליטר)

מינון גופרית (מ"ג\ליטר או PPM)

משקל ביסולפיט נדרש (גרם)

דוגמא:

נדרש להוסיף ל100 ליטר תירוש 50 מ"ג\ליטר גופרית.

 

 

הוספת גופרית בעזרת תמיסת מטהביסולפיט "סטנדרטית" (בריכוז ידוע):

שימוש בתמיסה* "סטנדרטית" (לרוב בריכוז של 10%), בניגוד לחישוב הוספה על פי שקילת אבקה, מפחית את הסיכון לטעות מדידה. הלכה למעשה, בטכניקה זו אנחנו מדללים מחוזקה של האבקה ומחשבים את ההוספה על פי נפח התמיסה בעזרת מזרק פשוט.

*תמיסה סטנדרטית הינה תמיסה המורכבת ממים ומרכיב נוסף שריכוזו בתמיסה ידוע.

הכנת תמיסה בחוזק 10%:

היחס עליו יש לשמור הוא 1 ל- 9.

לדוגמא: נשקול 10 גרם מטה-ביסולפיט, ונשלים על פי נפח (בכלי עם שנתות) ל100 מ"ל,

כלומר נוסיף כ- 90 מ"ל של מים (מסוננים, מינרלים או מזוקקים) וכעת תמיסה זו מכילה כ 0.57 מ"ג\מ"ל של גופרית.  

*את התמיסה יש להשליך עם סיום השימוש.

 

נוסחה להוספת גופרית בעזרת תמיסת 10%:

נפח (מ"ל)    מינון so2 (מ"ג\ליטר או PPM)  נפח תמיסת 10% נדרשת (מ"ל)

דוגמא:

נדרש להוסיף ל- 100 ליטר תירוש 50 מ"ג\ליטר גופרית.

 

בחזרה לאוסף המאמרים המורחב

 

 

 

שתפו והפיצו לחברים: (-:

Share to Google Plus
פוסט זה פורסם בקטגוריה תקציר הכנת היין, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.