טבלה לחישוב גופרית חופשית נדרשת (על סמך Mol-So2 וחומציות)

 

כדי לקבוע את ריכוז הגופרית החופשית הנדרשת ניתן להיעזר בטבלה הבאה:

 

גופרית חופשית נחוצה לרמה של 0.5 מ"ג\ליטר

גופרית מולקולרית

  

גופרית חופשית נחוצה לרמה של 0.8 מ"ג\ליטר

גופרית מולקולרית

 

גופרית חופשית נחוצה לרמה של 1.5 מ"ג\ליטר

גופרית מולקולרית

(יינות מתוקים)

חומציות היין

pH

7

11

20

2.9

9

14

25

3.0

11

17

31

3.1

13

21

38

3.2

16

26

48

3.3

21

33

60

3.4

26

41

75

3.5

32

51

90

3.6

40

64

118

3.7

49

81

148

3.8

63

101

186

3.9

79

128

234

4.0

 

שתפו והפיצו לחברים: (-:

Share to Google Plus
פוסט זה פורסם בקטגוריה תקציר הכנת היין, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.