כדי לקבוע את ריכוז הגופרית החופשית הנדרשת ניתן להיעזר בטבלה הבאה:
גופרית חופשית נחוצה לרמה של 0.5 מ"ג\ליטר גופרית מולקולרית
|
גופרית חופשית נחוצה לרמה של 0.8 מ"ג\ליטר גופרית מולקולרית
|
גופרית חופשית נחוצה לרמה של 1.5 מ"ג\ליטר גופרית מולקולרית (יינות מתוקים) |
חומציות היין pH |
7 |
11 |
20 |
2.9 |
9 |
14 |
25 |
3.0 |
11 |
17 |
31 |
3.1 |
13 |
21 |
38 |
3.2 |
16 |
26 |
48 |
3.3 |
21 |
33 |
60 |
3.4 |
26 |
41 |
75 |
3.5 |
32 |
51 |
90 |
3.6 |
40 |
64 |
118 |
3.7 |
49 |
81 |
148 |
3.8 |
63 |
101 |
186 |
3.9 |
79 |
128 |
234 |
4.0 |