זני ענביי יין

 

יין ניתן לעשות כמעט מכל פרי, ירק או עשב – אך ענבים הם חומר הגלם הטוב ביותר לייצור יין מכיוון שכל המרכיבים החשובים כבר נמצאים בענב עצמו. כאשר יין אינו עשוי מענבים, היין נקרא יין שיכר. גם בענבים עצמם, יש הבדל בין ענבי מאכל לענבי יין, כאשר ענבי המאכל מתוקים יותר ובעלי חומציות נמוכה יותר מענבי היין. בנוסף, לענבי יין יש בד"כ קליפה עבה יותר והענבים קטנים וצפופים יותר באשכול.

ענבי יין ניתן לרכוש מכרמים קטנים ובינוניים בכל איזורי הארץ (הכרמים הגדולים בד"כ נעולים בחוזים מול היקבים הגדולים) – בעיקר בצפון הארץ, שם התנאים (גובה מעל פני הים, טמפרטורה, סוג אדמה וכו') נחשבים אופטימאליים יותר לענבים.

עקרונית, ניתן להכין יין גם מענבי מאכל, אך כאן יש לשים לב לרמות הסוכר והחומציות ולקחת בחשבון שכיוון שהקליפות יחסית דקות, הדבר ישפיע גם על צבע היין (ביין אדום). האמת היא שהרבה יינות בייתים נעשים מענבי מאכל וזה יכול להיות מספק (במיוחד ביין מתוק). לפי מה שידוע לי, יש ינות לבנים איכותיים שמופקים מענבי מאכל.

טוב, אז לפני שאנחנו רצים לחפש כרם לקנות ענבים, כדאי להחליט מאיזה ענבים אנו רוצים להפיק את היין. בגדול, יין לבן מייצרים מענבים לבנים ויין אדום מייצרים מענבים אדומים (יש מקרים שמוסיפים קליפות ענבים אדומים לנוזל הענבים הלבנים). ניתן לערבב כמה סוגי ענבים ביין אחד. ככלל, יין שמכיל יותר מ 85% ענבים הוא נחשב יין מהזן השולט ונקרא "יין זני". פחות מ 85% נקרא "בלנד" (Blend) ואז בדר"כ מציגים על הבקבוק את האחוזים מכל סוג ענב.

 

להלן הסברים קצרים לזני ענבים פופולאריים בארץ אשר נכתבו ע"י ידידי, תומר איסרוביץ:

 

זני ענבים אדומים :    קברנה סוביניון, מרלו,   קברנה פראנק,   סירה/שיראז.  

זני ענבים לבנים :  שרדונה, מוסקט, ריזלינג, סוביניון בלאן.

שתפו והפיצו לחברים: (-:

Share to Google Plus
פוסט זה פורסם בקטגוריה בחירת הענבים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.