פילטרציה ליקבים קטנים

סינון הינה פעולה מכנית שבמהלכה מורחקים מרחפים\חלקיקים בדרגות גודל שונים. כיום יותר מתמיד, לצרכן חשובה מאוד האסטיקה של המוצר (ללא משקעים, קריסטרלים טרטריים, או עכירות מכל סוג שהיא).  לעיתים סנדמנטציה טבעית, אפילו כזו שנמשכת במשך 12-24 חודשים במיכל או בחבית פשוט איננה מאפשרת את רמת הצלילות הנדרשת.

במאמר הקצר והתמציתי מוצגות כל האופציות הנגישות ליקבים קטנים.

כמה מהיתרונות של סינון:

-יין צלול (אסתטיות גבוה).

-יציבות בקטריליות מוגברת (במיוחד בסינון סטרילי) ע"י הרחקה של שמרים (גם שמרי קלקול) ובקטרייה.

 כמה מהשיקולים שעולים בבחירת הפיתרון המתאים ליקב:

-דרגת סינון נדרשת.

-עלות.

-נפח ייצור שנתית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

למאמר

למאמר המתורגם לעברית (יתכנו עיוותים לשוניים)

בחזרה לעמוד הבית

 

שתפו והפיצו לחברים: (-:

Share to Google Plus
פוסט זה פורסם בקטגוריה חדשות הכנת יין בעולם, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.