זני ענבים אדומים

קברנה סובניון – Cabernet Sauvignon

צבעו סגול כהה-שחור, עז ועמוק בעל קליפה עבה ומפיק יינות גדולי גוף.

מציע ריכוז טאנין גבוה מאוד הן בקליפה וכן בגלעין. מציע אופי מגוון בהתאם לאקלים הגידול – באקלים ארצנו החם מציע רמות אלכוהול גבוהות, חומציות נמוכה-בינונית, ארומות פרי שחור ודומדומיות. באקלים האירופי הקר האופי הפירותי פחות גדול, רמת האלכוהול נמוכה יותר ולעיתים ניתן למצוא מעט עשביות וארומות של פלפל ירוק בשל מרכיב ארומטי מסויים הנמצא בריכוז גבוה.

בסיגנון מיצוי גבוה מציג יכולת התיישנות גבוה (10+ שנים).

מרוויח מיישון בחביות\עם אלטרנטיבות עץ ואחד הזנים הבודדים שמסוגלים "לעמוד" ביישון ממושך (2-3 שנים) בחביות עץ אלון חדשות.

גדל בכל הארץ מן הכרמים הגובלים ללבנון וסוריה ועד לנגב הדרומי.

בציר: ספטמבר-נובמבר . מסוגל להגיע לרמות סוכר גבוהות. (24%-27% בריקס)

משמש כבסיס לבלנדים רבים או כרכיב משלים גוף ואופי ליינות זניים אדומים כמו לדוגמא שיראז\סירה או מרלו.

בלנד פופולרי : קברנה – שיראז (יחס של חצי – חצי).

בלנד בורדו – מורכב ברובו מקברנה סוביניון (75%) יחד עם קברנה פראנק (15%) ומרלו (15%).

 


 

מרלו – Merlot

אחד הזנים הנפוצים בארץ. משמש ל"עידון" הקברנה סובניון בבלנדים אך גם כיין זני קטיפתי ונעים בעל יכולת התיישנות.

מציג גוף בינוני, ריכוז טאנינים בינוני-גבוה, ארומות של שזיף ופירות שחורים.

בארצנו, במיוחד באיזורים החמים יותר, החומציות לרוב בינונית עד נמוכה ולרוב דורשת תיקון חומצה.

גדל בכל הארץ, היכן שגדל הקברנה סובניון לרוב תמצאו גם מרלו.

בציר: בחודש אוגוסט. (רמת סוכר  25%-27% בריקס)

בלנד פופולרי: מרלו-קברנה סובניון (60%, 40%) ,בלנד בורדו.

 

 

 


 

קברנה פראנק – Cabarnet Franc

מציע צבע פחות כהה מבנו (קברנה סובניון), בעל אופי "מפולפל" ופירותי (פירות יער, סיגליות) ומבנה טאנינים בינוני. משמש בעיקר כרכיב בבלנדים.

גדל בעיקר ברמת הגולן ואיזורים הררים וקרירים (הרי ירושלים לדוגמא).

בציר: החל מחודש אוגוסט. נבצר ברמת סוכר של כ 24% בריקס.

בלנד פופולרי: רכיב משני בבלנד בורדו. 

 


 

שיראז\סירה – Shiraz\Syrah

ענב כהה מאוד המשמש בעיקר להפקת יינות זניים בעלי גוף גדול ומשקל רב.

מבנה טאנין מעודן. (זן זה מרוויח מהשרייה ממושכת)

קשה להסכים על אפיון ארומטי משום שהזן הוא כל כל מגוון ויכול להציג עצמו במגוון סיגנונון – מפירותי וצעיר (הארומה מאוד מיוחד וקל לזהותה) ועד יין המיושן למשך זמן רב בחביות חדשות המקנה לו פחות פירותיות אך אופי מעושן, ארומות של פלפל שחור, אדמה ועץ אלון.

*עם זן זה, יש הבוחרים (במידה והשזרות בשלות – עץ חום ללא אופי ירוק) כלל לא להפרידן לפני התסיסה (Whole cluster) – בכדי להעצים את ריכוז הטאנינים ולתרום אופי ומבנה מעניין.

גדל ברוב איזורי הארץ ויש האומרים שזן זה מצא את "ביתו האמיתי" בארצנו.

בציר: ספטמבר-אוקטובר. נבצר ברמת סוכר של כ24 בריקס.

בלנד פופולרי: 90% סירה – 10% קברנה סובניון.

בלנד אוסטרלי 50% שיראז – 50% קברנה סובניון.

בלנד עמק הרון סירה 90% – 10% ויונייה.

 

 

 

 יש שאלות? משהו לא מובן? הכנסו לפורום והתחילו דיון – הסברים, טיפים, ומענה על שאלות בנושא הכנת יין

שתפו והפיצו לחברים: (-:

Share to Google Plus
פוסט זה פורסם בקטגוריה בחירת הענבים, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

0 תגובות על זני ענבים אדומים

  1. מאת משתמש אנונימי (לא מזוהה)‏: