מתכון – יין רימונים (הקדמה)

מסתבר שבארץ אוהבים מאוד יין רימונים – מתוק, יבש, חצי יבש, רוזה, אדום, מבעבע.

ובכן…יין רימונים איננו מסובך להכנה אך בהתאם לחומר הגלם תדרש השקעת זמן משתנה. 

יין מפרי 

דורש פירוק הפרי או סחיטה של המיץ באמצעים שונים מבלי שהחלקים הלבנים המרירים ימצאו עצמם בתירוש. מאפשר שליטה מלאה על סגנון היין (רוזה-קליל או כהה ועפיץ כמו יינות אדומים) בהתאם להרכב התירוש (מיץ בלבד או תסיסה על הזרעים – ובמשך כמה זמן) וזן הרימונים.  לרוב העלות היא נמוכה יותר, במיוחד ברכישה כמותית של פרי. (כמה עשרות או מאות ק"ג של פרי).

יין מרכז

אין כלל שליטה על חומר הגלם ולרוב עלותו יקרה (רכז איכותי המכיל מיץ בלבד ללא סוכר, חומצה וחומרי טעם וריח עולה לא מעט) ותהליך החימום הממושך שנדרש לריכוז התירוש גורם לשינויים משמעותיים בטעם והארומה (אופי מחומצן). מתאים יותר ליינות קינוח\מתוקים מאשר יינות שולחניים יבשים.

יין ממיץ

לפי צבע ועפיצות המיץ אפשר להעריך מיידית לפי איזה סגנון עדיף לעבד את המיץ.

בחלק א' אדון בהכנת יין רימונים ממיץ (טרי,מפוסטר או קפוא).

 

 

שתפו והפיצו לחברים: (-:

Share to Google Plus
פוסט זה פורסם בקטגוריה תקציר הכנת היין, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.