מתכון – שיכר דובדבנים ("קירש")

ליקר אהוב מאוד בקרב יוצאי אירופה ורומנים בפרט. wink

למעשה זה טעות לכנות את המשקה קירש משום שקירש הינו משקה מזוקק מדובדבנים מותססים.

הליקר הנ"ל מתבסס על טכניקה של השרייה בסוכר והוספת כהל כגון כהל לבן, ברנדי או וודקה ועושה שימוש בדובדבנים חמוצים (צהבהבים, לא סגולים – דובדבנים שהגיעו להבשלה). את אלו ניתן למצוא בשווקים באיזור מאי-יוני. בניגוד לשנים עברו בהם היה נהוג להכין ליקרים בעזרת אלכוהול 96%,

בשל שינויים בחקיקה מוצר זה (כהל 96%) הפך להיות נדיר בשווקים ויקר מאוד ולכן המתכון מותאם לתזקיקים בחוזק כהלי של כ42-50%.

אגב, טכניקה זה מתאימה למרבית הפירות. אני מזמין אותכם לנסות ולהתנסות!

 

מתכון:

1 ק"ג דובדבנים חמוצים שטופים ומופרדים מהגבעול

500 גרם סוכר לבן

750 מ"ל ברנדי\וודקה

צנצנת זכוכית עם מכסה בנפח 2 ליטר.

 

הכנה:

1.לסדר בצנצנת זכוכית בשכבות את הדובדבנים השלמים והסוכר. להניח להשרייה במשך 4-6 שבועות במקום קריר.

*בשל ריכוז הסוכר הגבוה והחומציות של הדובדבנים, לא תתרחש תסיסה אלכוהולית.

2.להוסיף את מלוא בקבוק האלכוהול לצנצנת ולהשאיר לשבועיים לפחות.

3.ניתן לסנן ולהעביר לבקבוקים או להעביר עם הדובדבנים השלמים.

לחיים!

 

 

שתפו והפיצו לחברים: (-:

Share to Google Plus
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכונים להכנת יין וליקרים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.